SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dans för hälsa - Vårterminen 2024

Dans för hälsa är en forskningsbaserad insats för ökat psykiskt välbefinnande. Gruppen riktar sig till dig som är 13-18 år, autistisk och med någon form av psykisk ohälsa, tex stress, ångest, nedstämdhet, återkommande oro etc.

 

På dans för hälsa får vi pausa oron och fokusera på det friska och glada i oss själva. Vi dansar utan krav, du behöver inte prestera, eller ha någon förkunskap. Bara kom precis som du är!

Dans för hälsa är inte med på några föreställningar och har ingen stil eller nivå indelning.

 

Den här Dans för hälsa gruppen är till för dig som är autistisk, utan IF eller större fysiska funktionsnedsättningar. Upplägget är detsamma som en Dans för hälsa klass utan inriktning, men med större fokus på förutsägbarhet och med tryggheten att alla i gruppen är autistiska och förstår hur det är. Det finns däremot inte krav på att man ska ha fått en autismdiagnos på papper, så även du som inväntar utredning är varm välkommen!

 

Dans för hälsa är helt gratis och hålls i samarbete med Region Västerbotten. 

Vi börjar vecka 11 men det går även bra att börja senare under terminen. Vi dansar två gånger i veckan med uppehåll för lov.

 

 

Dans för hälsa autisminriktning dansar följande tider:

Onsdagar 15:50-17:05

Torsdagar 16:15-17:30


20 minuter innan vi dansklassen börjar är det drop-in och vi bjuder på frukt 

 

Anmälan sker genom ungdomshälsan, habiliteringen, elevhälsan på vissa skolor eller via mail till livia@umeadansskola.se

 

Eftersom Dans för hälsa riktar sig till dig med psykisk ohälsa i någon form, är kontaktuppgifter till vårdkontakt, skolsköterska eller skolkurator ett krav för att delta. Detta för att ledaren ifall den känner oro för att en deltagare mår sämre ska kunna kontakta någon som kan följa upp deltagarens mående. För ungdomar under 15 krävs även vårdnadshavares medgivande för att få delta. 

 

Deltagarna som vill anmäla sig får ett dokument att fylla i där det tydligt står vilka uppgifter vi behöver, dokumentet skickas tillbaka ifyllt antingen via mail eller post. De uppgifter som ni lämnar kommer att förvaras på ett säkert sätt där ingen utom ledaren för dansgruppen kommer åt. 

 

Självklart går det jättebra att prova på innan man anmäler sig om så önskas. Hör i så fall av er till livia@umeadansskola.se

 

Här finns en fin inspirationsfilm från tidigare deltagare i andra Dans för hälsa grupper https://vimeo.com/816312821

 

 
Sociala medier
Samarbeten