Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Balett

Klassisk balett är grunden till nästan all konstnärlig dans. Tekniken bygger på kroppens upprätta hållning, samt utåtvridning av benen från höftleden, arm och fotpositioner. Här ingår grundläggande stångövnngar, diagonal samt golv övningar. Den klassiska baletten bygger upp kroppens placering, koordination samt styrka.

Den klassiska baletten har en lång och traditionsrik historia. Den började som hovdans under 1400-1500 talen och har sedan dess utvecklats till den sceniska dansform vi ser idag.  Baletten har ett allomfattande regelverk och tydliga direktiv gällande utförande och träning.  Tekniken innefattar fem grundpositioner som utgångspunkt.  Placering, styrka och rörlighet är något som byggs upp under noggrann träning. Att kunna koordinera rörelser i samspel med musik, samt att få det att se luftigt och lättsamt ut är karaktäristiskt för balettens formspråk och uttryck. Balett dansas till klassisk musik och är även ett bra komplement till andra dansformer.


I den lyriska baletten bryter vi oss loss lite från den klassiska balettens regler och tar in influenser från modern dans. På klasserna jobbar vi mycket med känsla och uttryck men utgår ifrån balettens grund. 


Kursstart v 5


ÄmneNi Ålder Dag Tid Lärare PrisVeckor
 Lyrisk Balett Öung/vux Torsdag 17.05-18.35 Suvi-Sisko 1715 kr 14

Anmälan Vårterminen 2019 »
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 12/03 12:28 
Hem, 04/02 10:03 
Hem, 29/11 16:17 
Hem, 28/11 16:06